Biografie

Mahesvari Autar (23 augustus 1986, Rotterdam) is freelance journalist, programmamaker bij OHM, is sinds 2007 oprichter en voorzitter van de Stichting Pracharika en heeft in juli 2011 Purnam Events opgericht.

Loopbaan
Op 15 jarige leeftijd interviewde Mahesvari voor het vak maatschappijleer de kunstenaar Hans Wap. Haar docent op de middelbare school (Wolfert van Borselen) was onder indruk van het interview en adviseerde haar om journalistiek te gaan studeren.

Na haar middelbare school behaalde Mahesvari eerst haar diploma Directiesecretaresse en Managementassistente waarna ze in 2005 begon aan haar studie journalistiek aan Hogeschool InHolland Select studies in Rotterdam.

Mahesvari schreef in februari 2007 voor het eerst voor de Havenloods en Maasstad Weekbladen, twee regionale kranten in Rotterdam. Kort daarop liep zij stage bij Omroep West (Den Haag). Mahesvari behaalde in augustus 2008 haar bachelor journalistiek en is ze afgestudeerd op televisie.

In haar eindscriptie kwam haar liefde voor videoreportages en multimedia tot uiting. In haar scriptie heeft ze het volgende vraagstuk behandeld: wat is de toekomst van video’s op nieuwswebsites? Voor haar onderzoek bezocht ze de redacties van Ilse Media, de Volkskrant, NOS en de BBC in Engeland. Na het afronden van haar studie begon ze bij OHM. Daar is zij actief als programmamaker en maakt ze een actualiteitenprogramma OHM Magazine en documentaires.

Stichting Pracharika
Mahesvari’s maatschappelijke betrokkenheid leidde begin 2008 tot de oprichting van Stichting Pracharika (“zij die verkondigt”). De stichting organiseert informatieve evenementen die op cultureel, religieus, wetenschappelijk en maatschappelijk vlak verrijkend zijn. Mahesvari is als voorzitter verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen.

Stichting Pracharika probeert door middel van evenementen bewustzijn te creëren over onderwerpen die het bestuur nauw aan het hart liggen. Bij ieder evenement richten zij zich op een andere doelgroep. De Pracharika-aanpak blijkt succesvol: Minister van Justitie Hirsch Ballin roemde het Symposium over religie en orgaandonatie en de Nederlandse Hartstichting zette samen met Stichting Pracharika een kookworkshop voor oudere Hindoestanen op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *